Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παράταση μέχρι τον Μάιο για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο επενδυτικό νόμο

Παράταση μέχρι τον Μάιο για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο επενδυτικό νόμο

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος επενδυτικός νόμος (3908/2011), που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2011, προβλέπει ότι τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτος.

Παράταση – ενός μήνα – μέχρι τον Μάιο δίνεται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο επενδυτικό νόμο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την ”προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού”.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος επενδυτικός νόμος (3908/2011), που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2011, προβλέπει ότι τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτος, ”αλλά για να τεθεί σε λειτουργία ο νόμος απαιτείται η έκδοση δύο προεδρικών διαταγμάτων και επτά υπουργικών αποφάσεων, τα κείμενα των οποίων ετοιμάστηκαν μεν εγκαίρως, πλην όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοσή τους, η οποία αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών” όπως σημειώνεται στην τροπολογία.

Σημειώνεται ότι συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος του μηνός Απριλίου για την υποβολή των επενδυτικών σχεδίων της πρώτης εξαμηνιαίας περιόδου και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των σχετικών αιτήσεων και κατά το Μάιο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα παρουσιάσει σε εκδήλωση «πανηγυρικού» χαρακτήρα που πιθανόν θα τιμήσει και ο Πρωθυπουργός τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε