Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου η ρύθμιση για την περαίωση

Για τα εκκαθαριστικά με λάθη που διορθώνονται από τις Εφορίες, η προθεσμία ήταν η 24η Νοεμβρίου.

Παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου η προθεσμία για την αποδοχή από τους φορολογούμενους της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεών τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι έως σήμερα έχουν εισπραχθεί μέσω της περαίωσης άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία έληγε σήμερα για τα εκκαθαριστικά της περαίωσης χωρίς λάθη, ενώ για τα εκκαθαριστικά με λάθη που διορθώνονται από τις Εφορίες, η προθεσμία ήταν η 24η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό.

Επίσης το υπουργείο αναφέρει ότι: “Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010. Ζητάμε την κατανόηση των φορολογούμενων για τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία αναπόφευκτα εμφανίστηκαν, σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και αφορούσε εκατοντάδες χιλιάδες αποδέκτες.

Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική. Αποτελεί όμως την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία. Να κάνουν μια νέα αρχή, που εφεξής θα στηρίζεται σε αυστηρούς, συστηματικούς και καθαρούς κανόνες προσδιορισμού και ελέγχου των φορολογικών υποχρεώσεων”.

Πάντως, στα 206 εκατ ευρώ ανέρχονταν τα έσοδα που είχε εισπράξει το δημόσιο μέχρι και την Τρίτη από την προκαταβολή για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Στο υπουργείο οικονομικών εκφράζουν την ικανοποίησή τους σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και την συμβολή τους στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Σημειώνουν δε ότι στην αύξηση των εσόδων του 2010 θα προσμετρηθούν και τα έσοδα από την καταβολή της επόμενης δόσης της ρύθμισης, του Δεκεμβρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε