Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2010 | 07:59
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2010 | 20:36

Η Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν 17 άτομα για τις φούσκες του Χρηματιστηρίου.

Την παραπομπή 17 προσώπων για σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ζητά με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γνωστοί επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, καθώς και η πρώην πρωτοδίκης που είχε χειριστεί τη δικογραφία για τις λεγόμενες μετοχές "φούσκες", κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αφορά τόσο τη χειραγώγηση μετοχών συγκεκριμένης εταιρίας, όσο και το χειρισμό της ποινικής έρευνας από την κ. Μπουρμπούλια.

Η δικογραφία σχηματίστηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα εντοπίστηκε λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα που φέρονται να τηρούσαν η πρώην ανακρίτρια με το συγκατηγορούμενό της τώρα δικηγόρο, συνήγορο υπεράσπισης τότε, γνωστού χρηματιστή.

Η κ. Κοντοθανάση στην πρότασή της κρίνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν κάποιοι εκ των αρχικώς κατηγορηθέντων μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο