Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Πάρτι» φοροδιαφυγής από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ – «Μπουγιουρντί» για 14.000 που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

«Πάρτι» φοροδιαφυγής από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ – «Μπουγιουρντί» για 14.000 που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

– Συγγενείς και συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πρόκειται να δώσουν εξηγήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ
– Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι υπόλοιποι της λίστας
– Εκτεταμένη φοροδιαφυγή δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι
– 14.000 “ραβασάκια” της εφορίας σε μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό και δε μπορούν να τα δικαιολογήσουν
– Έχουν προθεσμία 20 ημερών για να καταθέσουν ηλεκτρονικά συμπληρωματική δήλωση και να φορολογηθούν

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει και τα 2.062 ονόματα που βρίσκονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και από τους πρώτους φορολογικούς ελέγχους που έχουν γίνει προκύπτει εκτεταμένη φοροδιαφυγή, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Μεγάλο μέρος από τους 2.062 καταθέτες δε μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς, γράφει σήμερα η Καθημερινή. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσαν δικαστικές πήγες, όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

«Ραβασάκια» σε 14.000 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού

Πέρα απ’ όσους φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ «μπλεξίματα» με την Εφορία έχουν και εκείνοι από μια άλλη λίστα. Τη λίστα των 54.000 μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Ήδη, σε 14.000 έχουν λάβει επιστολή με τις οποίες καλούνται μέσα σε 20 μέρες να υποβάλουν ηλεκτρονικά συμπληρωματικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζεται απόκλιση στα εισοδήματά τους και έτσι να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Για τους 14.000 φορολογουμένους η διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των εισοδημάτων ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ, γράφει το Έθνος. Συνολικά διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων διαπιστώθηκαν σε περίπου 25.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις και το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

Για να αποδείξουν πως τα χρήματά τους δεν έχουν βγει… κρυφά στο εξωτερικό και να αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι 14.000 πρέπει να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις που να δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα ποσά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν τη χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα. Μετά την υποβολή της δήλωσης, θα πρέπει να καταβληθεί και ο φόρος που αναλογεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “πόλεμος” της λίστας – Προανακριτική και για τον Βενιζέλο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός κάδρου για την ώρα ο Γ. Παπανδρέου

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τα εξαδέλφια Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Κυβέρνηση προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε πολιτικοί τυχοδιώκτες! – ΣΥΡΙΖΑ: Θέλετε να συγκαλύψετε τα πάντα!

Ελένη Παπακωνσταντίνου: Τα λεφτά μου στην HSBC είναι νόμιμα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε