Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πέφτει το ευρώ μετά τη σύλληψη Στρος Καν

Πέφτει το ευρώ μετά τη σύλληψη Στρος Καν
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2011 | 09:27
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2011 | 09:27

Η σύλληψη του Στρος Καν φαίνεται πως επηρεάζει και το ευρώ που σήμερα έπεσε στις ασιατικές αγορές.

Σε πτώση βρίσκεται το ευρώ σήμερα στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη θα περιπλέξει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της κρίσης στην ευρωζώνη.
 
Το ευρώ έφθασε στο 1,4056 του δολαρίου σήμερα το πρωί στο Τόκιο, έναντι 1,4108 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής. Απέναντι στο γεν το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 113,61 γεν έναντι 113,99 γεν.
 
Οι δικαστικές διαδικασίες που αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πιθανόν να περιπλέξουν τις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, φάκελοι στους οποίους είχε ιδιαιτέρως επενδύσει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με τους αναλυτές.
 
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα συμμετάσχει σήμερα στις Βρυξέλλες στις κρίσιμες συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Θα εκπροσωπηθεί από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια αρμόδια για την Ευρώπη Νεμάτ Σαφίκ, ανακοίνωσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
"Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα εξοργίσει όσους στοιχημάτιζαν στην άνοδο του ευρώ", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής του UBS Γκάρετ Μπέρι στο Dow Jones Newswires.
 
"Για τουλάχιστον μερικές ημέρες η αγορά θα ανησυχεί για πιθανή παράλυση της ηγεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ευρώ είναι το νόμισμα που θα πληγεί περισσότερο, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες της ευρωζώνης", πρόσθεσε.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο