Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πέφτουν” ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ευρώ – Φοβούνται ότι η κρίση “φουντώνει”

“Πέφτουν” ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ευρώ – Φοβούνται ότι η κρίση “φουντώνει”

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ καταγράφουν απώλειες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης φουντώνει και πάλι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών των μετοχών FTSEurofirst 300 καταγράφει ζημιές 0,46%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,77% στα 1,3038 δολάρια.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε και σήμερα -μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο- κατά 12 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 5,81% που είναι το υψηλότερο επίπεδο για το 2012. ‘Ανοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 5,42% σημείωσε και η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων.

Το ευρώ έχασε έδαφος και έναντι του ελβετικού φράγκου σήμερα το πρωί, με την ισοτιμία του να υποχωρεί προσωρινά κάτω από το όριο των 1,20 φράγκων ανά ευρώ που έχει δεσμευθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας να στηρίζει με απεριόριστες παρεμβάσεις της στην αγορά. Η ισοτιμία έφθασε έως το 1,1998 για να ανεβεί πολύ σύντομα ξανά πάνω από το 1,20, καθώς η ελβετική κεντρική τράπεζα επανέλαβε τη δέσμευσή της να στηρίξει το όριο αυτό με παρεμβάσεις της στην αγορά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε