Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Περαίωση με δόσεις και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Περαίωση με δόσεις και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.09.2010 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 20.09.2010 | 07:50

Η κατάθεση του προϋπολογισμού πιέζει, τα έσοδα είναι στο ... μείον και έτσι η Κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει τη μαύρη τρύπα.

Έτσι η περαίωση μαμούθ από το 2000 ως το 2009 θα γίνει με ... μπόνους 24 δόσεις σε όσους ενταχθούν στη ρύθμιση. Όσοι δεχθούν να ενταχθούν θα πρέπει να προκαταβάλλουν το 20-25% του ποσού.

Στη ρύθμιση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” μπορούν να ενταχθούν όσοι είχαν ακαθάριστα έσοδα ως και 20 εκατομμύρια, ενώ εξαιρούνται οι περίπου 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να εισπραχθούν ως το τέλος του έτους περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας άλλα 2 δισεκατομμύρια. Παράλληλα μπαίνει μπρος και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 32 δισεκατομμύρια.

Η ρύθμιση θα προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων αλλά και δόσεις για την αποπληρωμή. Μένει να διευκρινιστεί το “ποσοστό έκπτωσης” στις προσαυξήσεις, αλλά και ο αριθμός των δόσεων. Από τα 32 δισ. πάντως η Κυβέρνηση ελπίζει να εισπράξει περίπου 7-8.

Την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει στους φορείς της αγοράς το πλαίσιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων προκειμένου να ακολουθήσει διάλογος πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο