Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Περιορισμένη άνοδο εμφανίζει το δολάριο έναντι του ευρώ

Περιορισμένη άνοδο εμφανίζει το δολάριο έναντι του ευρώ

Το απόγευμα, μετά την έναρξη της κατάθεσης της επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν, σε αρμόδια επιτροπή του Κοονγκρέσου, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,189 δολ. από το επίπεδο των 1,1293 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η πρόεδρος της Fed διαβεβαίωσε ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σταδιακά στην αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, άφησε να διαφανεί ότι, εξαιτίας της πρόσφατης αναταραχής στις αγορές, το όλο εγχείρημα ενδέχεται να προχωρήσει με πιο αργό ρυθμό. Η ίδια ανέφερε ότι η ανησυχία που επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα αναφορικά με τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας έχει πυροδοτήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης των προοπτικών για την ανάπτυξη, παγκοσμίως. Προειδοποίησε δε ότι η περαιτέρω υποχώρηση των τιμών πρώτων υλών και, κυρίως, του πετρελαίου, αποτελεί απειλή για την πορεία των αμερικανικών εξαγωγών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στην ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 11% και διαμορφώθηκε στο 11,12% από 10,69% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,24% να διευρυνθεί στο 10,88% από 10,45% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους διαμορφώθηκε στο -0,001% από -0,004%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο -0,058%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,111% από -0,109%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,175% από -0,171% και, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,238%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1257 δολ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε