Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Περισσότερα χρήματα για το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης θέλει το Βέγιο

Περισσότερα χρήματα για το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης θέλει το Βέγιο
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.12.2010 | 19:24
Πρώτη δημοσίευση: 04.12.2010 | 19:13

"Πρέπει να αυξήσουμε το συνολικό ποσό των χρημάτων του μόνιμου μηχανισμού που θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2013", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βέλγος υπουργός οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

Η βελγική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απέκλεισε μία βραχυπρόθεσμη ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των χωρών της ευρωζώνης, ενώ δήλωσε υπέρ μίας σημαντικής αύξησης των χρημάτων του μόνιμου μηχανισμού από το 2013.

Ο Βέλγος υπουργός οικονομικών είπε πως πρέπει να αυξηθεί το συνολικό ποσό των χρημάτων του μόνιμου μηχανισμού. Πρόσθεσε όμως πως "αν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε νωρίτερα" σε αυτή την αύξηση, και άρα να την εφαρμόσουμε στο ισχύον (ευρωπαϊκό) ταμείο σταθερότητας, που δημιουργήθηκε την προηγούμενη άνοιξη, "γιατί όχι;".

"Οσον αφορά τον μόνιμο και τελικό μηχανισμό" που θα ισχύσει από τα μέσα του 2013 "πρέπει να χορηγήσουμε ένα σημαντικό ποσό αν θέλουμε να αντιμετωπίζουμε πάντα τις κερδοσκοπίες του είδους 'υπάρχουν αρκετά χρήματα για μία, δύο ή τρεις χώρες;'", επεσήμανε ο Ρέιντερς.

Σχετικά με τον ισχύοντα μηχανισμό "θα δούμε αργότερα αν είναι δυνατό και χρήσιμο" να ενισχυθεί, υπογράμμισε ο Ρέιντερς.   Διαδώστε αυτό το άρθρο