Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πιέζουν για επαχθέστερο “κούρεμα” μέσω της 6ης δόσης!

Πλεον αυτές δεν είναι διαπραγματεύσεις αλλά ωμός εκβιασμός! Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι τραπεζίτες του κ. Τσάρλς Νταλλάρα ζητούν τοκογλυφικό επιτόκιο!

Η φυσική παρουσία του επικεφαλής των διεθνών τραπεζιτών, Τσάρλς Νταλάρα στην Αθήνα έδωσε το στίγμα του πόσο ασφυκτική θα είναι η πίεση για μεγαλύτερα επιτόκια αλλά και εγγυήσεις στα νέα ομόλογα!

Η δεύτερη πράξη, μετά τις συναντήσεις με Παπαδήμο και Βενιζέλο θα παιχτεί σήμερα στην Φρανκφούρτη όπου ο επικεφαλής του IIF  θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Οργανισμου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του ελληνικου δημοσίου κ. Πέτρο Χριστοδουλου.
Ο κ.Χριστοδούλου θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους των ξένων τραπεζών που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ενώ στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το IIF χτύπησε την ελληνική πλευρά εκεί που πονάει. Στην ρευστότητα. Και έριξε στο τραπέζι, εκτός από τους επαχθείς όρους την πιθανότητα καθυστέρησης της συμφωνίας.

Και αν συμβεί αυτό τότε το ΔΝΤ δεν θα δώσει γρήγορα το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Και μπορεί χθες οι Βρυξέλλες να έλεγαν σε κάθε τόνο ότι με μια επιστολή Παπαδήμου την οποία θα υπογράφουν Παπανδρέου και Σαμαράς θα ξεπεραστούν όλα, αλλά τώρα τα πράγματα σκουραίνουν.

Οι ξένοι τραπεζίτες ζητούν κουπόνι της τάξεως του 8%, ενώ το PSI που σχεδιάστηκε την 26η Οκτωβρίου προβλέπει επιτόκιο 5%-6%, συνδέοντας την τελική απόδοση με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα έχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να περιοριστούν οι δικές τους απώλειες.

Δηλαδή για να το πούμε πολύ απλά ζητούν εξώφθαλμα τοκογλυφικό επιτόκιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κολλάει το “κούρεμα”;

Εμπλοκές για το ¨κούρεμα” λόγω καθυστερήσεων

Τρόικα: Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν παίρνετε την 6η δόση!

”Πιο πιθανή από ποτέ η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”

Σε εξέλιξη νέα επίθεση σε Ιταλία, Ισπανία και ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε