Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

«Πιο επείγουσα η λήψη μέτρων σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σημαντικά, δύσκολα αλλά αναγκαία βήματα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010 και το 2011 είναι τα μέτρα που έλαβαν Πορτογαλία και Ισπανία κατά τον Όλι Ρεν.

Οι υπουργοί Οικονομικών των δυο χωρών παρουσίασαν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις τους στη συνεδρίαση του Ecofin. Και σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπο, «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Συνολικότερη εκτίμηση, όμως, θα γίνει στη νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου τον Ιούνιο στο Λουξεμβούργο.

Η λήψη μέτρων δεν είναι το ίδιο επείγουσα σε όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, καθώς ορισμένες οικονομίες έχουν μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικής προσαρμογής, και πρόσθεσε ότι η σημερινή συζήτηση ήταν εποικοδομητική, επεσήμανε ο Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε από κοινού με την Ισπανίδα υπουργό Ελενα Σαλγάδο και τον αρμόδιο για την εσωτερική αγορά Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «θετικό βήμα» τις αποφάσεις για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαβάθμιση των χωρών αναφορικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι αναλυτική σχετική συζήτηση είναι στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, είναι προφανές ότι πιο επείγουσα είναι η ανάγκη λήψης μέτρων στην Ελλάδα την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε