Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Plan B” του ΔΝΤ για έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ;

“Plan B” του ΔΝΤ για έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ;

Μόνο καθησυχαστικές δεν είναι οι δηλώσεις από το ΔΝΤ

Από τη μια η επικεφαλής Κριστιν Λαγκαρντ απεύχεται το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας τονίζοντας πως θα ήταν καταστροφικό και για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, αλλά από την άλλη τονίζει πως η χώρα έχει υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρήσει ώστε να επιτύχει την παραμονή της.

Αν όμως οι δηλώσεις Λαγκαρντ έχουν κάποια ισορροπία οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντ. Χούλεϊ πως το Ταμείο ουσιαστικά παγώνει τις επαφές με την Ελλάδα μέχρι … νεωτέρας, μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης δηλαδή τουλάχιστον ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν ειδικά σε συνδυασμό με τη φράση που χρησιμοποίησε αμέσως μετά.

Απαντώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ ανέφερε πως “πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας”.

Ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου με τη δήλωσή του φούντωσε τα σενάρια για δεύτερες σκάψεις ή για δεύτερα σχέδια και παράλληλα φούντωσε και τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι οι δανειστές μας ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Διαβάστε επίσης:
Economist για Ελλάδα: Έξοδος, κεφάλαιο 1

Κραχ στα έσοδα – Αγωνία για μισθούς-συντάξεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε