Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πληροφορίες για τραπεζικό deal Εθνικής Eurobank-Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών στο Χρηματιστήριο

Πληροφορίες για τραπεζικό deal  Εθνικής Eurobank-Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών στο Χρηματιστήριο

– Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των δύο τραπεζικών ομίλων έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στις οποίες το κλειδί θα είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
– Ράλι πάνω από +3% στο Χρηματιστήριο
– Συνεχής ενημέρωση

Κυριολεκτικά καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο.
Τραπεζικοί κύκλοι κάνουν λόγο για επαφές μεταξύ των διοικήσεων Εθνικής και Eurobank με στόχο την συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Όπως επισημαίνεται ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το τραπεζικό deal, αναμένεται να παίξει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο οποίο τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank έχουν ποσοστό μετοχών περίπου 6% η κάθε μία.

Οι εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη έχουν επιταχυνθεί ιδίως μετά την ανακοίνωση της Credit Agricole πως ξεκινάει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την Εμπορική αλλά και τις κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς.

Η φημολογία αυτή όπως ήταν φυσικό έχει επηρεάσει και το Χρηματιστήριο και ειδικότερα τις μετοχές των δύο τραπεζών που σημείωναν άνοδο.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» σήμερα 5 Οκτωβρίου 2012 και έως ότου ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσής τους.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε