Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πληρωμές τέλος από το Δημόσιο

Πληρωμές τέλος από το Δημόσιο

Καμία πληρωμή, ούτε καν οι επιστροφές φόρου σε αυτούς τους ελάχιστους που δικαιούνται φέτος δεν θα γίνουν μέχρι… νεωτέρας καθώς το ταμείο είναι ήδη στο μείον και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις.

Ουσιαστικά το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών έδωσε εντολή για πάγωμα πληρομών σε όλα τα επίπεδα, πλην βέβαια εκείνων που αφορούν σε μισθούς και συντάξεις που μέχρι την ύστατη ώρα θα γίνονται κανονικά.

Ενδεικτικό του τι συμβαίνει είναι το γεγονός ότι το ένα δισεκατομμύριο της προηγούμενης δόσης του δανείου, τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί αρχικά και τώρα εκταμιεύονται δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία. Για την ακρίβεια τα 900 εκατομμύρια θα πάνε για τη συμμετοχή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ενώ μόλις 100 εκατομμύρια θα καταλήξουν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά την ώρα που τα Ταμεία έχουν ήδη λάβει το 60% της κρατικής χρηματοδότησης και το ίδιο το κράτος βλέπει τα έσοδά του να έχουν πέσει κατακόρυφα καθώς μόλις τώρα άρχισαν οι πληρωμές φόρων από τους πολίτες.

Έτσι επί της ουσίας το κράτος θα πληρώνει μέχρι να αλλάξει κάτι μονάχα μισθούς και συντάξεις. Οι υπόλοιποι θα μπουν σε αναμονή.

Διαβάστε επίσης:
Σήμερα η απόφαση για τον “Τσάρο” – 10 ονόματα ακούγονται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών

Newsit Live Event! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις φορολογικές σας δηλώσεις

Τέλος στα δωρεάν φάρμακα ξανά σε όλη την Ελλάδα αν…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε