Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πληρωμή φόρων άτοκα και με εκπτώσεις!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ναι, γίνεται και αυτό και μάλιστα είναι χιλιάδες οι φορολογούμενοι που ωφελήθηκαν και κατά ένα περίεργο τρόπο ωφελήθηκε ταυτόχρονα και το κράτος χωρίς να κάνει το παραμικρό!

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση των εσόδων, ωστόσο η εξήγηση δεν είναι για πανηγύρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν όπως όλα δείχνουν για 2+1 λόγους. Πρώτα απ’ όλα διότι έγινε λόγο capotal controls το αυτονόητο οι πολίτες άρχισαν να παίρνουν αποδείξεις και οι καταστηματάρχες άρχισαν να δίνουν αποδείξεις γιατί πολύ απλά γίνεται επιπλέον χρήση πλαστικού χρήματος.
Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο δεν κάνει το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε “μπόνους” δίνει στον καταναλωτή για τη χρήση πλαστικού χρήματος, ούτε όμως υποχρεώνει και τον καταστηματάρχη να έχει μηχάνημα POS από τώρα.
Άλλο ένα γεγονός που συνετέλεσε στην αύξηση των εσόδων ήταν η εφάπαξ πληρωμή του ΦΠΑ λόγω του συμψηφισμού του με τις επιστροφές φόρου.
Ταυτόχρονα όμως υπήρξε δραματική αύξηση των πολιτών που επέλεξαν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος κάνοντας χρήση των προγραμμάτων των τραπεζών που τους δίνουν δικαίωμα να εξοφλήσουν τον φόρο στην εφορία εφάπαξ, έχοντας και την ανάλογη (μικρή) έκπτωση, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό άτοκα στην τράπεζα.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε