Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποιά οικονομία; Πληρώνουμε 2.400 αργόμισθους!

– Οι απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής περιμένουν 9 μήνες να μεταταγούν
– Πληρώνονται το 50% των αποδοχών τους
– 4 υπουργεία δεν μπορούν να συντονιστούν για να τους αξιοποιήσουν

Μπορεί να τους καταβάλλεται μόνο το 50% των αποδοχών τους αλλά οι περίπου 2.400 απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν απορροφηθεί από το Δημόσιο.

Και ενώ εκείνοι ζουν την δική τους αγωνία, οι υπόλοιποι στενάζουν από περικοπές μισθών και από την υψηλή φορολογία. Και το κράτος, δεν μπορεί να κάνει το απλό, να αξιοποιήσει δηλαδή χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους σε τομείς που υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού!

Οι 2.400 απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι πρέπει να μεταταχθούν στο δημόσιο τομέα περιμένουν εδώ και  9 μήνες.

Στην απίστευτη γραφειοκρατία εμπλέκονται 4 υπουργεία όπου εκεί οι υπηρεσίες δεν έχουν καταφέρει να υπογράψουν παρα μόνο 80 προσλήψεις!

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν καταθέσει όλα τα χαρτιά τους στο πλαίσιο του νόμου 3717 για την πώληση του ομίλου της Ολυμπιακής.

Πρόκειται για περίπου 6 δικηγόρους που απορροφήθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, 16 διοικητικούς υπαλλήλους στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ακόμη 60-70 υπαλλήλους σε ΗΣΑΠ, περιφέρειες και νομαρχίες. Συνδικαλιστές μιλούν για μόλις 24 διορισθέντες!

Η τρέλα δεν σταματάει εδώ. Από τον περασμένο Φεβρουάριο η επιτροπή του δημοσίου που συστάθηκε για να κατανείμει αυτό το προσωπικό σε υπουργεία, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΤΑ και αλλού έχει τοποθετήσει τους απολυμένους της ΟΑ στις νέες θέσεις τους, αλλά εκκρεμούν οι προσλήψεις τους!

Και έτσι, το δημόσιο προτιμά να πληρώνει με το μισό των αποδοχών που είχαν στην ΟΑ τόσες χιλιάδες κόσμου, παρά να τους τοποθετήσει στις νέες υπηρεσίες τους, όπου είχαν διαπιστωθεί ούτως ή άλλως κενά και οργανικές ανάγκες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε