Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιοί δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση - Όλες οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις

Ποιοί δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση - Όλες οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2010 | 08:03
Πρώτη δημοσίευση: 26.10.2010 | 20:29

Η έκτακτη ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Κατατίθεται σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες ως τροπολογία στο σχέδιο νόμου “Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων”, τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

- Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

- Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.

- Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ.

- Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.

- Το επίδομα αυτό δεν μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο κατατίθεται ακόμη δυο τροπολογίες. Αναβαθμίζεται η οργανωτική δομή και η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή που μεταφέρθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συνιστώνται νέες οργανικές θέσεις στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ρυθμίζονται οι διαδικασίες της στελέχωσής της, ενώ δημιουργείται Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης καθώς μέχρι σήμερα η Γ.Γ. Καταναλωτή εξυπηρετούνταν από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται ώστε δράσεις για την προστασία του καταναλωτή που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσχέρειες ή καθυστερήσεις θα αναληφθούν από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Δράσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για μία μεταβατική περίοδο μέχρι την ανάθεση σε ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με την τρίτη τροπολογία επιλύεται το πρόβλημα του ΚΕΚ ΑΜΕΑ καθώς προβλέπεται η χρηματοδότησή τους να γίνεται από τον ΟΑΕΔ, και την εκτέλεση ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων. Κατά τα προηγούμενα χρόνια η χρηματοδότηση των ΚΕΚ γίνονταν από το υπουργείο Εργασίας αλλά επειδή δεν είχαν εγγραφεί τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό, είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους και οι εκπαιδευτές ήταν απλήρωτοι από τον Μάιο.

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  2. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  4. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  5. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
  6. ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου! ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook