Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιοί είναι οι φορείς του Δημοσίου που αρνούνται την "διαφάνεια" στα οικονομικά τους

Ποιοί είναι οι φορείς του Δημοσίου που αρνούνται την `διαφάνεια` στα οικονομικά τους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2011 | 16:25
Πρώτη δημοσίευση: 30.05.2011 | 16:22

Όλο και λιγότεροι γίνονται οι φορείς του Δημοσίου που ..αρνούνται να δώσουν ‘λογαριασμό‘ στο υπουργείο για την οικονομική τους κατάσταση. Αυτοί όμως που αρνούνται είναι μερικοί από τους.. γνωστούς αγνώστους...

Φαίνεται να έχει φέρει αποτελέσματα η απόφαση των συναρμοδίων υπουργών να περικόπτεται η επιχορήγηση των φορέων που δεν ενημερώνουν για την οικονομική τους κατάσταση το υπουργείο Οικονομικών.
Το ζητούμενο βέβαια είναι πλέον κατά πόσο αυτά τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο από τους συνολικά 507 φορείς, μόνο 35 (περίπου το 7%) δεν απέστειλαν στοιχεία για την οικονομική κατάστασή τους.

Η ‘ένταξη‘ ενός φορέα στον κατάλογο, αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει έως τις 30 Ιουνίου.

Μεταξύ των φορέων που, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν είχαν αποστείλει στοιχεία για τον Απρίλιο, περιλαμβάνονται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ.α.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, επίσης, ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που βρίσκονται σε φάση συγχώνευσης, θα αποστείλουν οικονομικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο