Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ποιός είναι ο εφοπλιστής με το γιοτ των 106 μέτρων

Ποιός είναι ο εφοπλιστής με το γιοτ των 106 μέτρων

Ξεκίνησε ως μηχανικός στα πλοία και είναι ένας από τους 10 πιο ισχυρούς έλληνες εφοπλιστές.

Είναι ο Γιώργος Προκοπίου ιδιοκτήτης της Dynacom, με τεράστιο στόλο σαράντα δεξαμενόπλοιων, ο οποίος το 2005 τιμήθηκε στην τελετή απονομής των Lloyd’s List Greek Awards ως ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας παραλαμβάνοντας το βραβείο της καλύτερης εταιρείας δεξαμενόπλοιων. 

‘Ομως είναι και ο άνθρωπος που έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ αφού όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασαν μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Για κανένα όμως δεν πλήρωσαν φόρο!

«’Εκανα το χόμπυ μου δουλειά» είχε δηλώσει στο παρελθόν. 
«’Οταν ήμουν έξι ετών έφτιαξα από ένα μαδέρι ένα μικρό πλοίο. Όταν το έβαλα στη θάλασσα στην παραλία της Γλυφάδας και το οδήγησαν στα κύματα ένιωσα υπέροχα. Από τότε ήξερα τι θα κάνω. Στην πορεία δεν ήταν όλα στρωμένα. Υπήρξε η άνοδος υπήρξε και η κάθοδος. Ελπίζω οι κόρες και οι εγγονές μου να συνεχίσουν το έργο μου».

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του αποφεύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Είναι ο επιχειρηματίας που έχει κονταροχτυπηθεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αγορά μιας υπέροχης βίλας στο Πορτοφίνο της Κυανής Ακτής. Η «Villa Christina» είναι διάσημη στους κατοίκους της περιοχής επειδή από τα πολυτελή σαλόνια της έχουν περάσει διανοούμενοι, διάσημοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, και σε αυτήν έχουν ληφθεί μεγάλες αποφάσεις που επηρέασαν την παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή, αλλά έχουν γίνει και πολλά και αξέχαστα πάρτυ.

Το γιωτ των 106 μέτρων

Στα τέλη του 2009 παρήγγειλε ένα megayacht που το μέγεθός του υπολογίζεται στα 106 μέτρα. 

Θα ονομάζεται Dream. Οι πληροφορίες το περιγράφουν ως ένα πλωτό παλάτι. 

Η σουίτα έχει το μέγεθος ενός σπιτιού. Φτάνει τα 130 τετραγωνικά!
Μέσα στη σουίτα, 2 μπάνια, δύο dressing room και δύο πλήρως εξοπλισμένα γραφεία αλλά και ιδιωτική τραπεζαρία.
Το Dream θα έχει επίσης 12 μεγάλες σουίτες. Το πολυτελές γιοτ διαθέτει επίσης : Ενα τεράστιο σαλόνι ομορφιάς με spa, γυμναστήριο με τα πιο σύγχρονα όργανα γυμναστικής και εσωτερική πισίνα. Υπάρχει επίσης θέατρο, δωμάτιο ψυχαγωγίας, disco, τέσσερις τραπεζαρίες , τέσσερα σαλόνια, δύο εξωτερικές πισίνες, ένα μεγάλος χώρος για ηλιοθεραπεία, τρεις al fresco χώροι δείπνου και τέσσερα εξωτερικά σαλόνια. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε