Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ποιός είναι ο μοναδικός φόβος των γερμανικών επιχειρήσεων

Ποιός είναι ο μοναδικός φόβος των γερμανικών επιχειρήσεων

Οι γερμανικές επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ποτέ δεν ήταν καλύτερες και αναμένουν βελτίωση των εξαγωγών, ανακοίνωσαν σήμερα τα Εμπορικά Επιμελητήρια DIHK, εκφράζοντας, ωστόσο, επιφυλάξεις για τον τραπεζικό κλάδο.

«Οι επιχειρήσεις βλέπουν την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση συνολικά ως καλύτερη από ποτέ», ανέφερε έρευνα που πραγματοποίησαν ανάμεσα στα μέλη τους τα DIHK.

Παράλληλα, διατήρησαν την πρόβλεψή τους για ρυθμό ανάπτυξης 1,3% για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία φέτος, χαμηλότερα από την εκτίμηση της κυβέρνησης για 1,7%.

Τα Εμπορικα Επιμελητήρια είπαν ότι βελτιώνονται εκ νέου οι προοπτικές για τις εξαγωγές στο βιομηχανικό κλάδο, ενώ τα επενδυτικά σχέδια εμφανίζονται μόνο οριακά αυξημένα. Πολλές επιχειρήσεις εξέφρασαν προθυμία να κάνουν νέες προσλήψεις.

Ο γενικός διευθυντής του DIHK Μάρτιν Βανσλίμπεν είπε ότι οι εταιρίες ανησυχούν για την αδυναμία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Deutsche Bank, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό 30 ετών αυτή την εβδομάδα.

«Χρειαζόμαστε ισχυρές τράπεζες» δήλωσε ο Βανσλίμπεν, προσθέτοντας ότι τα ερωτηματικά για τη σταθερότητα των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δημιουργούν ανησυχία για όλη την παγκόσμια οικονομία. «Φυσικά και ανησυχούμε».
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε