Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πωλήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Εγκρίθηκε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα του Ελληνοαμερικανού Τζον Κάλαμος και του ολλανδικού ομίλου Exin.Οπως ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε συμφωνία με την EXIN Financial Services Holding B.V. (“EXIN”) για την πώληση του 75% των μετοχών της. 

Το συνολικό τίμημα θα είναι 718,3 εκατ. ευρώ . Η πώληση αφορούσε στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου ενώ η Εθνική θα διατηρήσει το 25% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παράλληλα η Εθνική προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας για την πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της.

Όπως αναφέρει η τράπεζα η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο της τάξεως των περίπου 110 μονάδων βάσης στο pro forma δείκτη CET1 της ΕΤΕ. Προσθέτει επίσης ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΤΕ να εφαρμόσει με συνέπεια το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αφοσιωθεί στις κύριες δραστηριότητες της και στην υγιή πιστωτική επέκταση.

Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, δήλωσε: «Ύστερα από 125 έτη κοινής πορείας η οποία ξεκίνησε το 1891, η ΕΤΕ προχώρησε στην πώληση του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευση της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Παράλληλα, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας bancassurance για τη διανομή των προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της ΕΤΕ. Η απόφαση να διατηρηθεί μειοψηφική συμμετοχή της τάξεως του 25%, συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τη σχέση μας με την EXIN. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο νέος μας συνεργάτης, η EXIN, διακατέχεται από μακροπρόθεσμο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να αναπτύσσει την Εθνική Ασφαλιστική τα επόμενα χρόνια». 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε