Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πολύ ”λίγος” πολύ ”καθυστερημένος”

Πανικοβλημένος ο Μπαρόζο στην προσπάθεια του να αποτινάξει τις ευθύνες του θυμήθηκε με 10 χρόνια καθυστέρησης πως ”κακώς μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ το 2001”.

Αντί να σηκώσει ”μανίκια” ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναλώνεται σε κατηγορίες.

Του φταίνε οι αγορές που “καλλιεργούν τον πανικό” κατά τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της ευρωζώνης, όπως λέει σε συνέντευξή του στην Bild.

Του φταίνε επίσης οι χώρες της ευρωζώνης που άσκησαν “τεράστιες πολιτικές πιέσεις” επί της Κομισιόν για να δεχθεί την Ελλάδα στην Νομισματική Ενωση το 2001.Δεν θυμόμαστε εμείς να υπέβαλε ποτέ κανείς ευρωπαίος αξιωματούχος την παραίτηση του για αυτό το θέμα, ούτε κάποιον να όρθωσε το ανάστημα του.

Σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Ζοζέ Μπαρόζο δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καταστήσει σαφές με έκθεσή της το 1998 ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια για την ένταξη.

“Αλλά υπήρξε πολιτική βούληση για την αποδοχή της Ελλάδας. Ασκήθηκε τεράστια πολιτική πίεση από τις χώρες μέλη για την εισδοχή της Ελλάδας”, όπως λέει.
Καταγγέλει όμως και τις Γαλλία και Γερμανία ο Ζοζέ Μπαρόζο, ότι δηλαδή εμπόδισαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις, όταν οι δύο αυτές χώρες παραβίασαν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης , όταν υπερέβησαν τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά την περίοδο 2003-2006.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε