Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για την Ελλάδα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για την Ελλάδα

Τούρκοι επιχειρηματίες ψηφίζουν Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον τους εκδηλώνεται σε τρεις τουλάχιστον τομείς. Ο ένας είναι ο τομέας των επενδύσεων και αναζητούν παραγωγικές μονάδες, ακίνητα (εμπορικά και ακριβές κατοικίες) ακόμα και λιμάνια για αγορά ή και διαχείριση.

Ο δεύτερος τομέας είναι το εμπόριο, αφού πολλές επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών ενδιαφέρονται να κάνουν εισαγωγές μέσω της χώρας μας και στη συνέχεια να τα εξάγουν και να τα διαθέσουν σε χώρες όπου δραστηριοποιούνται, κυρίως της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και στην ίδια την Τουρκία. Στον τομέα αυτό υπάρχουν γραφειοκρατικές δυσκολίες οι οποίες εφόσον ξεπεραστούν, θα δώσουν τη δυνατότητα ο Πειραιάς και τα λιμάνια της βόρειας Ελλάδας να γίνουν πύλες εισόδου προϊόντων που στη συνέχεια θα εξαχθούν, βοηθώντας έτσι και τη χώρα μας να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο τρίτος τομέας αφορά στο τραπεζικό σύστημα και υπάρχουν επιχειρηματίες που σκέφτονται ακόμα και τη μεταφορά καταθέσεων στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον των Τούρκων ήταν μεγάλο τον τελευταίο καιρό, αλλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα παίρνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού όπως λένε, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια μεγαλώνει καθημερινά με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανάγκη διασφάλισης των περιουσιών τους. Μάλιστα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που εκφράζεται φόβος ακόμα και για τη ζωή τους από τη στιγμή που δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς Ερντογάν.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr, δείχνουν πως το ενδιαφέρον για τη χώρα μας αυξάνει πολύ περισσότερο σε περιοχές της νότιας Τουρκίας, όπου είχαν τα τελευταία χρόνια εγκατασταθεί πολλές μονάδες λόγω και των χαμηλών αμοιβών και η αναταραχή, οι βομβιστικές επιθέσεις καθιστούν την κατάσταση εξόχως ανασφαλή.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε