Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Πονοκέφαλος στον Λευκό Οίκο από την αύξηση της ανεργίας

Πονοκέφαλος στον Λευκό Οίκο από την αύξηση της ανεργίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.08.2012 | 22:02

Το ποσοστό της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε ελαφρά τον Ιούλιο, στο 8,3%, παρά την άνοδο του ρυθμού της δημιουργίας θέσεων εργασίας, που ήταν οι περισσότερες που δημιουργήθηκαν φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το υπουργείο Εργασίας.

Στην αμερικανική οικονομία δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο 163.000 θέσεις εργασίας περισσότερες από όσες καταργήθηκαν, αύξηση η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου για την αγορά της εργασίας.

Για τον Ιούνιο, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που είχαν δημιουργηθεί αναθεωρήθηκε από τις 80.000 στις 64.000, αρκετά πιο κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αυτό τον μήνα ωστόσο ο αριθμός των προσλήψεων ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, που ανέμεναν να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν πάντως η ανεργία να διατηρηθεί στο 8,2%.

Σύμφωνα με έναν αναλυτή, η έκθεση αυτή "δεν δίνει μια σαφή ένδειξη για το τι πρέπει να κάνει η Fed", η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατηρεί τα επιτόκια σχεδόν μηδενικά επί σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ έχει παράσχει ρευστότητα ύψους σχεδόν 2,3 τρισ. δολαρίων στην αμερικανική οικονομία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook