Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Πόρτα” στο φορολογικό και από τα τρία κόμματα – Τι ζήτησαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – Στουρνάρας: “Ελάτε με κοστολογημένα ισοδύναμα”

“Πόρτα” στο φορολογικό και από τα τρία κόμματα – Τι ζήτησαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – Στουρνάρας: “Ελάτε με κοστολογημένα ισοδύναμα”

– Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο ως τις 11 Δεκεμβρίου στη Βουλή
– Ακόμα και ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά διαφωνεί με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά
– Απάλειψη της πρόβλεψης για αύξηση της προκαταβολής φόρου για τις Ο.Ε. και ΕΠΕ
– Και οι τρεις εκπρόσωποι τάχθηκαν κατά της φοροαπαλλαγής από τόκους στεγαστικών δανείων
– Νέα συνάντηση Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων την ερχόμενη εβδομάδα

 

Ο σάλος που έχει προκληθεί σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και την επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο αυτή τη στιγμή για το Μέγαρο Μαξίμου!

Κι αυτό γιατί στη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν διαφώνησαν μόνο αυτοί, αλλά ακόμα και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού διαφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις εκπρόσωποι των κομμάτων φάνηκαν πως δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης με το οικονομικό επιτελείο και όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τα τρία κόμματα πρότειναν τη βελτίωση της κλίμακας φόρου, τη μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά είτε να αυξηθεί ηκΑ έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ για όσους έχουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών εταίρων πρότειναν είτε να αυξηθεί η έκπτωση των 1.950 ευρώ κατά 5% για όσους έχουν ένα παιδί, 10% για όσους έχουν δύο παιδιά και 15% για όσους έχουν τρία παιδιά και άνω. Ωστόσο, έδωσαν και εναλλακτική να δοθεί επιστροφή 200 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ζητά επιπλέον αλλαγές στο φορολογικό, όπως να δοθούν ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα οι νέοι ηλικίας έως 30 ετών που ήταν άνεργοι και αποφάσισαν να ανοίξουν μία νέα επιχείρηση.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος φέρεται να ζήτησε αλλαγές και περαιτέρω ελαφρύνσεις στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο της αύξησης της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων στο 80%.

Όπως έδειξαν οι προθέσεις και των τριών εκπροσώπων των κομμάτων, δεν συμφωνούν να καταργηθεί η έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

Μετά τη πρώτη διερευνητική συνάντηση, φάνηκε πως δεν υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης για το φορολογικό νομοσχέδιο και έτσι έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα, με τον κ. Στουρνάρα να ζητά οι όποιες προτάσεις έρχονται ως εναλλακτικές να είναι κοστολογημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών
 
Αυτό είναι το νεο ποινολόγιο της εφορίας – Τι προβλέπει για εικονικά τιμολόγια, εκπρόθεσμες δηλώσεις, δέσμευση καταθέσεων για φοροδιαφυγή
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε