Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πως να πληρώσετε πιο φθηνά τη βενζίνη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μετά την αύξηση των φόρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βενζίνη, πετρέλαιο και αέριο κίνησης έβαλαν φωτιά στους προϋπολογισμούς των ιδιοκτητών αυτοκινήτων για άλλη μία φορά. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από την 1 Ιανουαρίου έκανε το κάθε χιλιόμετρο πιο …αλμυρό.

Για άλλη μία φορά το αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της αδυναμίας να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να περικοπούν άχρηστες δαπάνες στο Δημόσιο. Ομως, υπάρχει μεγάλος φόβος τα ταμεία του κράτους να μην ευνοηθούν από τη νέα αύξηση των φόρων και αντί τα έσοδα να αυξηθούν, να μειωθούν. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η εμπειρία των προηγούμενων αυξήσεων των φόρων στα χρόνια των μνημονίων.

Ομως, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρά τις νέες τσουχτερές τιμές στην αντλία, μπορούν, εφόσον το θέλουν, να πληρώσουν τη βενζίνη, το πετρέλαιο και το αέριο που βάζουν στο αυτοκίνητο πιο φθηνά.

Ναι είναι αλήθεια πως μπορούν να το κάνουν, αρκεί να πληρώσουν το γέμισμα του ρεζερβουάρ με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών να πάρουν πίσω ένα ποσό που συνήθως κυμαίνεται από 3 ως 5%.

Πρόκειται για τα προγράμματα επιβράβευσης της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών με πόντους.

Αναλυτικά τα προγράμματα που εφαρμόζει η κάθε τράπεζα σε συνεργασία με τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων είναι:

Εθνική Τράπεζα:

Μέσα από το πρόγραμμα επιβράβευσης Go4more, οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να συγκεντρώσουν πόντους με τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Και στις τρεις συνεργαζόμενες εταιρείες – AVIN, Shell και ΕΚΟ, οι οδηγοί μπορούν να φουλάρουν το ρεζερβουάρ τους στα εξουσιοδοτημένα πρατήρια και να μαζέψουν 8 πόντους για κάθε 1 ευρώ αγορών, τους οποίους θα εξαργυρώσουν στη συνέχεια στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Alpha Bank:

Με τις κάρτες Bonus της Alpha Bank οι οδηγοί μπορούν να βάλουν βενζίνη σε κάποιο από τα πρατήρια της BP σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Συναλλαγών Bonus.

Για κάθε ευρώ αγορών που πραγματοποιούν με την κάρτα τους κερδίζουν 4 πόντους Bonus, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, με την εξαργύρωση 2.500 Bonus πόντων για καύσιμα κίνησης αξίας έως 30 ευρώ, οι πελάτες κερδίζουν όλον τον ΦΠΑ 24%. Με εξαργύρωση 4.500Bonus πόντων για καύσιμα κίνησης αξίας από 30,01 έως 60 ευρώ, κερδίζουν επίσης τον ΦΠΑ 24%

Οι προσφορές εξαργύρωσης για ΦΠΑ θα ισχύουν έως το τέλος του μήνα (31/1/2017).

Τράπεζα Πειραιώς:

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς σε επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων AVIN και CYCLON, κερδίζετε 3% της αξίας της συναλλαγής σας.

Ειδικά για τις μετακινήσεις στις Εθνικές Οδούς, οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να επωφεληθούν από επιστροφή 5% επί της αξίας της συναλλαγής, στα παρακάτω πρατήρια υγρών καυσίμων, των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) με το εμπορικό σήμα ΑVIN.

Το ποσό της επιστροφής εμφανίζεται στον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας με την προϋπόθεση ότι η χρέωση έχει γίνει μέσω των συσκευών POS ή και των εκτυπωτικών της Τράπεζας Πειραιώς. Το μηνιαίο μέγιστο ποσό επιστροφής ανά κάρτα, ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει yellows για αγορές από τα εξουσιοδοτημένα πρατήρια της Shell, στο πλαίσιο του προγράμματος Yellow. Συγκεκριμένα, για κάθε 1 ευρώ αγορών οι κάτοχοι οποιασδήποτε κάρτας της τράπεζας λαμβάνουν 10 yellow, τα οποία μπορούν να εξαργυρώσουν σε προϊόντα και υπηρεσίες στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Eurobank:

Για τους πελάτες της τράπεζας που γεμίζουν το ρεζερβουάρ τους χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα της Eurobank, προσφέρεται επιστροφή 3% επί του συνολικού ποσού αγοράς στο πλαίσιο του προγράμματος Επιστροφή.

Όσοι πραγματοποιούν την αγορά τους με χρεωστική κάρτα, το ποσό της επιστροφής διαμορφώνεται στο 1%. Η προσφορά ισχύει στα εξουσιοδοτημένα πρατήρια της ΕΚΟ και της Aegean που συμμετέχουν το πρόγραμμα επιβράβευσης.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε