Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πως θα εξοφλήσετε την εφορία σε 48 δόσεις

Πως θα εξοφλήσετε την εφορία σε 48 δόσεις

– Οι έφοροι έχουν εντολές για ρύθμιση κατά περίπτωση
– Οι πολίτες μπορούν να δίνουν δόσεις ακόμη και 100 ευρώ το μήνα
– Αλαλούμ με τις δηλώσεις για “πάγωμα” της νέας ρύθμισης χρεών

Το μεγάλο πρόβλημα του κράτους αυτή τη στιγμή είναι τα έσοδα αλλά και το γεγονός ότι ενόψει ρύθμισης πολλοί πολίτες δεν πάνε να πληρώσουν στην εφορία.

Κάπως έτσι ο κ. Μαυραγάνης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι οι πολίτες, ωστόσο ήδη οι εφορίες έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές.

Επί της ουσίας έχει έστω και σιωπηρά καταργηθεί το πλαφόν των 300 ευρώ ανά δόση. Οι εφορίες δέχονται πλέον και ποσά των 100 ευρώ.

Με το υπάρχον καθεστώς οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 26 ή κατά περίπτωση σε 48 δόσεις.

Παρά το “πάγωμα” που επιχείρησε να κάνει το υπουργείο σε μια νέα ρύθμιση θα γίνουν (τουλάχιστον) βελλτιώσεις στο υπάρχον καθεστώς έτσι ώστε χιλιάδες ακόμη πολίτες να μπορούν να πετύχουν πολλές δόσεις.

Πως;

Στην εφορία και σε ένα τετ α τετ με τον έφορο.

Οι βελτιώσεις θα αφορούν στην ελαχιστοποίηση των αντικειμενικών κριτηρίων βάσει των οποίων ο έφορος είναι υποχρεωμένος να κρίνει και να καθορίσει τις μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη. Εάν δηλαδή είναι συνεπείς, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στα έσοδά του προς το χειρότερο. Οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τη μείωση των εσόδων τους και να πετυχαίνουν περισσότερες δόσεις.

Τέλος θα μπει και αντικίνητρο, καθώς όσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο θα αυξάνεται και το επιτόκιο ώστε να μην υπάρξει … τσουνάμι αιτήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Παίρνει πίσω ο Μαυραγάνης το ΟΧΙ για περισσότερες δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Γλιτώνουν από το τεκμήριο διαβίωσης φοιτητές και μακροχρόνια άνεργοι

  ”Το ευρώ είναι καταδικασμένο”
 Τεκμήρια παντού – Ηλεκτρονικό φακέλωμα ακόμη και για λογαριασμούς κινητών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε