Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πού βρίσκονται οι ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο

Οι ακριβότεροι εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και τη Ζυρίχη

 και μάλιστα η οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας επωφελήθηκε από την ανατίμηση του φράγκου για να σκαρφαλώσει στην πρώτη τριάδα της κατάταξης για το 2010, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η περίφημη 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης διατήρησε τη φήμη της καθώς τα ενοίκια των καταστημάτων φτάνουν, κατά μέσο όρο, τα 16.257 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, υποστηρίζουν οι εξειδικευμένοι κτηματομεσιτικοί σύμβουλοι της εταιρείας Locationgroup. Ακολουθούν η Κόζγουεΐ Μπέι του Χονγκ Κονγκ, με ενοίκια στα 14.620 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και η Μπάνχοφστρασε της Ζυρίχης, όπου τα καταστήματα νοικιάζονται έναντι 7.711 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

“Το 2010 σημαδεύτηκε από μια υγιή αισιοδοξία και μια ελεγχόμενη επέκταση” υποστηρίζουν οι Ελβετοί κτηματομεσίτες, προσθέτοντας ότι η αγορά ακινήτων, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, ήταν “ορθά αποτιμημένη”.

Στην Ελβετία η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι των ξένων νομισμάτων οδήγησε την Μπάνχοφστρασε από την πέμπτη στην τρίτη θέση, μπροστά από τη συνοικία Γκίνζα του Τόκιο (7.345 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), τη Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου (6.965 ευρώ) και τα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού (6.800 ευρώ).

Η ελβετική οδός πάντως κατέχει και την πρωτιά του καλύτερου “κύκλου εργασιών” στον κόσμο, αφού οι πωλήσεις εκεί φέρνουν κέρδη ύψους 50.000 φράγκων (38.800 ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε