Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πουλήστε για να ζήσετε και μετά το 2014!

Πουλήστε για να ζήσετε και μετά το 2014!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.06.2012 | 10:41
Πρώτη δημοσίευση: 05.06.2012 | 10:41

Τα ασημικά του κράτους μέσω των περιβόητων αποκρατικοποιήσεων πρέπει να δώσει η Ελλάδα για να μπορέσει να εξασφαλίσει ρευστό και μετά το 2014, οπότε και βάσει της δανειακής σύμβασης σταματάει η χρηματοδότηση από τα κράτη της Ε.Ε.

Στο μνημόνιο είχαν αρχικά υπολογιστεί αποκρατικοποιήσεις αξίας 50 δισ. Από τότε τα προσδοκώμενα έσοδα έχουν πέσει στο μισό.

Αυτή τη στιγμή η πίεση έχει πέσει ξανά όμως σε αυτόν τον τομέα, αφού και πάλι λόγω ύφεσης τα νούμερα δεν βγαίνουν. Η χώρα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα απ' το 2014 για να μπορέσει να αντεπεξέλθει ειδικά από τη στιγμή που χρήματα από το εξωτερικό, πλην των 8 δισ. από το ΔΝΤ δεν προβλέπονται.

Ήδη οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται την επαναδιαπραγμάτευση υπολογίζουν στις αποκρατικοποιήσεις ή τις ιδιωτικοποιήσεις, ωστόσο για να είναι ικανοποιητικά τα έσοδα από αυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 6-7δισ. Ευρώ το χρόνο ήδη από φέτος, ώστε να καταφέρει η χώρα να αναστρέψει την κατάσταση.

Ποσά και ρυθμοί που ούτε κατά διάνοια δεν έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής παρά τις εξαγγελίες.

Το ζήτημα ωστόσο είναι κρίσιμο καθώς με κάποιον τρόπο θα πρέπει να πεισθούν οι εταίροι να συνεχίσουν με κάποιο τρόπο τη χρηματοδότηση της χώρας, επιτρέποντας ταυτόχρονα μια επιμήκυνση του μνημονίου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο