Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πράσινο” από τους οίκους στο Ταμείο Στήριξης

Οι τρεις οίκοι αξιολόγησης “επιβεβαίωσαν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία του ΕΤΧΣ”, επισημαίνει το Ταμείο, δηλαδή ΑΑΑ για τη Standard and Poor’s, (P)Aaa για τη Moody’s και AAA για τη Fitch.

Οι οίκοι αξιολόγησης “έδωσαν στο Ταμείο επίσης την καλύτερη βαθμολογία βραχυπρόθεσμα”, δηλαδή Α-1+ για τη Standard and Poor’s, (Ρ)Ρ-1 για τη Moody’s και F1+ για τη Fitch.

Ο οίκος Standard and Poor’s είχε ανακοινώσει από χθες βράδυ ότι διατηρεί τη βαθμολογία ΑΑΑ για την πιστοληπτική ικανότητα του ΕΤΧΣ, σημειώνοντας ότι η προοπτική για το Ταμείο είναι “σταθερή”, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής υποβάθμισής του. “Οι εγγυήσεις των χωρών μελών της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι ο βασικός παράγοντας που στηρίζει τη βαθμολογία του ΕΤΧΣ”, είχε τονίσει.

Η ευρωζώνη αποφάσισε κατά τη σύνοδό της για την αντιμετώπιση της κρίσης στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη, την ενίσχυση του ενεργητικού του ΕΤΧΣ στα 1.000 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρώτο στάδιο, ώστε να προληφθεί η μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ισπανία και την Ιταλία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε