Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πράσινο φως από το EuroWorking Group για τα 2,8 δισ.

Πράσινο φως από το EuroWorking Group για τα 2,8 δισ.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 2,8 δισ. έδωσε το EuroWorking Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης.

Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο συνεδριάζει αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση των δυο υποδόσεων μαζί (1,1 δισ. + 1,7 δισ.) σε συνέχεια της τελικής, θετικής απόφασης που έλαβε το EuroWorking Group.

Ειδικότερα, το 1,1 δισ. είχε ήδη πάρει την έγκριση του Eurogroup από τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, κατά την οποία είχε διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα είχε εφαρμόσει πλήρως και τα 15 προαπαιτούμενα, ενώ η απόφαση για τα 1,7 δισ. εκκρεμούσε μέχρι να καταστούν διαθέσιμα και να αποσταλούν στους θεσμούς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η ελληνική πλευρά απέστειλε τα εν λόγω στοιχεία την περασμένη εβδομάδα και σήμερα οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης εξέτασαν την τελική έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση και των υπόλοιπων 1,7 δισ.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε