Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 17 Αθήνα Αναλυτικά

Πράσινο φως από το υπουργικό για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών

Πράσινο φως από το υπουργικό για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2012 | 18:04
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2012 | 17:56

Πρόκειται για Συμβάσεις που θα υπογράψουν οι τέσσερεις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Άλφα, Γιούρομπανκ και Πειραιώς), με σκοπό να τους προκαταβληθούν 18 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.

Το υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή, τελευταία συνεδρίασή του, άναψε το "πράσινο" φως, εγκρίνοντας σχετική ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), ώστε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συνάψει μαζί με το EFSF Συμβάσεις Προεγγραφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, τα ποσά που θα διατεθούν σ΄ αυτή τη φάση θα συνυπολογιστούν στα συνολικά κεφάλαια που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβούλιου, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση, κατά την διάρκεια του οποίου ο Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε για την πορεία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου από τους γάλλους επιθεωρητές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook