Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πράσινο φως χθες από το υπουργικό για το μηχανισμό στηριξης

Πράσινο φως χθες από το υπουργικό για το μηχανισμό στηριξης

Το πράσινο φως έδωσε το υπουργικό Συμβούλιο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσφύγει τελικά η

ελληνική οικονομία στον μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, με το κλίμα στο υπουργικό είναι “πάμε να τελειώνουμε”. 

Η απόφαση πάρθηκε από όλους τους υπουργούς μετά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τους εξήγησε ότι η τριμερής επιτροπής και ιδιαίτερα το ΔΝΤ πιέζει ασφυκτικά για επέκταση των σκληρών μέτρων έως το 2013, τα οποία όμως όπως σημειώνει πρέπει να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας τους υπουργούς δήλωσε ότι η τριμερής επιτροπή και ιδιαίτερα το ΔΝΤ πιέζει τρομερά προς την κατεύθυνση νέων μέτρων ακόμα πιο σκληρών τα οποία θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά πέρα τούτο επιμένει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση ορισμένων υπουργών, όπως του κ. Βενιζέλου, του κ. Χρυσοχοΐδη και της κας Μπατζελή, οι οποίοι σημείωσαν πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η κυβέρνηση και σε άλλα μέτρα ειδικά σε αλλαγές των εργασιακών σχέσεων σε περίοδο ύφεσης. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις και μπροστά στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας όλοι οι υπουργοί έδωσαν τελικά το πράσινο φως.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε