Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρατήριο καυσίμων έκλεβε βενζίνη με μηχανισμό

Πρατήριο καυσίμων έκλεβε βενζίνη με μηχανισμό

Λιγότερα καύσιμα από αυτά που χρεωνόταν ο καταναλωτής έβαζαν στο ρεζερβουάρ οι ιδιοκτήτες πρατηρίου στην Ηλιούπολη επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές της Διεύθυνσης  Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πρατήριο βρέθηκαν υπολείμματα παράνομου ηλεκτρονικού μηχανισμού,ο οποίος διοχέτευε λιγότερα κάυσιμα και έτσι ο καταναλωτής  πλήρωνε περισσότερα.

Σε 5 αντλίες του πρατηρίου εντοπίσθηκαν παράνομα εγκατεστημένες πρόσθετες καλωδιώσεις,μέσω των οποίων επιτυγχάνονταν η σύνδεση των καυσίμων με το γραφείο κίνησης,και γινόταν ο έλεγχος του μετρητή με τηλεχειριστήριο .

Αμέσως κλήθηκε ο εισαγγελέας και έγινε έλεγχος στο εσωτερικό του πρατηρίου χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα,αφού ο πλήρης παράνομος μηχανισμός είχε προφανώς αφαιρεθεί εγκαίρως.

Ο Γ.Γ.Εμπορίου κ.Στέφανος Κομνηνός παραπέμπει τη υπόθεση στην αρμόδια νομαρχία για επιβολή προστίμου.

 Παράλληλα,ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με έκθεση του ζητά να εξεταστεί παραβίαση του ποινικού κώδικα,ώστε να αποδωθούν οι ανάλογες ευθύνες.
 
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε πρατήριο του Χαλανδρίου οπού εντοπίστηκε ο ίδιος μηχανισμός,γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Υπουργείο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε