Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Πρατηριούχοι στον εισαγγελέα για την τιμή της αμόλυβδης

Πρατηριούχοι στον εισαγγελέα για την τιμή της αμόλυβδης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2010 | 21:51
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2010 | 21:51

 Αναμένεται η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την ανάγκη επιβολής πλαφόν, καθώς είναι η αρμόδια σύμφωνα με το νόμο. 

Τέσσερις πρατηριούχοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και οι διευθύνσεις εμπορίου των νομαρχιών για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αισχροκέρδεια στο θέμα των τιμών με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ.

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «σήμερα, δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά το ευρώ» σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας». 

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «και σε συνεργασία με το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών απευθυνθήκαμε στη ΡΑΕ και αναμένουμε να αποφασίσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook