Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρεμιέρα για τα ευρω-ομόλογα έργων

Πρεμιέρα για τα ευρω-ομόλογα έργων

Τα πρώτα 230 εκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις για ομόλογα έργων ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ η πιλοτική φάση των ομολόγων ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο επικεφαλής της τράπεζας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγερ έδωσε το «παρών» στη σχετική συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και δήλωσε ότι τα ομόλογα έργων δεν είναι συγκυριακή λύση λόγω κρίσης, αλλά ένα έξυπνο χρηματοδοτικό εργαλείο με το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί η έλλειψη δημοσίων επενδύσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν τεράστιες ανάγκες επενδύσεων στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, επομένως η δοκιμαστική φάση των ομολόγων εγκαινιάζεται στην πιο κατάλληλη στιγμή.
Πρέπει να επανεκκινήσουμε την οικονομία, να σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και να επιβεβαιώσουμε τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο. Τα ομόλογα έργων είναι λοιπόν ένα από τα πολλά εργαλεία που διαθέτουμε για να αντλήσουμε χρήματα από τις διεθνείς αγορές. Δεν είναι εναλλακτικό, είναι συμπληρωματικό στα υπόλοιπα εργαλεία» τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Στουρνάρας στους Financial Times: “Είμαστε εκτός στόχων δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε ακόμα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε