Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"

`Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2012 | 11:40

''Και η Γερμανία πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη'' δηλώνει στο γερμανικό Focus ο Stefan Homburg, καθηγητής δημοσίων οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου.

''Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.Οι κρατικές χρεοκοπίες δεν είναι ασυνήθιστες.Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες παραδείγματα. Η Ισπανία μόνο έχει χρεοκοπήσει 18 φορές. Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν κατάλληλη, πολιτικά σωστή και λιγότερο επικίνδυνη από την ατέρμονη συνέχιση της επωνομαζώμενης πολιτικής διάσωσης.Τα λεφτά από τους φόρους μας δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές. Αυτό το καταλαβαίνεις γιατί τα λεφτά καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό στον οποίον η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση. Πιστεύω ότι οι πιστωτές δεν αξίζουν να στηρίζονται από εμάς τους φορολογούμενους, ασχέτως με το τι αποφασιστεί στην Ελλάδα'' είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του Stefan Homburg.

Μάλιστα προσθέτει πως ''Η Γερμανία πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη διότι με την εισαγωγή του ευρώ πήραμε διαβεβαιώσεις ότι οι επιχορηγούμενες δόσεις είναι εξίσου απαγορευμένες όπως η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και οι δυο υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψέματα. Έτσι, έχει παρεκκλίνει η βάση για το ευρώ''.

Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο