Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα”

“Πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα”

Αυτό υποστηρίζει ο οικονομολόγος στον πολυεθνικό κολοσσό του τομέα των τραπεζασφαλειών ING, Κάρστεν Μπρέσκι.

Σε συνέντευξή του στην στην εφημερίδα «Λε Σουάρ», ο οικονομολόγος της ING, εκφράζει την απόψή του ότι «θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα» στην Ελλάδα και υποστηρίζει ότι οι δημόσιοι πιστωτές της Ελλάδας έχουν, ήδη, δεσμευτεί να παραχωρήσουν δύο επιπλέον χρόνια στην Ελλάδα, αλλά «δεν τολμούν να πουν ότι θα χρειαστούν παραπάνω χρήματα».

Όπως αναφέρει, «υπάρχουν δύο ακραίες λύσεις: είτε ένα νέο πακέτο βοήθειας, είτε διαγραφή μέρους του χρέους από τις ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσα στις δύο επιλογές, διάφορες λύσεις εξετάζονται, όπως να μειωθούν ή να καταργηθούν τα επιτόκια στο πρώτο και δεύτερο πακέτο βοήθειας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον θα φτάσει αυτό για να επανέλθουν τα οικονομικά της Ελλάδας στον σωστό δρόμο, ο οικονομολόγος τονίζει ότι «θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και δεν θα επαρκούσε, καθώς η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση και η κυβέρνηση έχει το πολύ δύσκολο έργο να πρέπει να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό της, με ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές δαπανών. «Εάν το βάρος των επιτοκίων την κάνουν να χάσει τον δημοσιονομικό της στόχο, τότε έχει νόημα να καταργηθούν ή να μειωθούν τα επιτόκια. Όσο νωρίτερα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί από μια τέτοια βοήθεια, τόσο το καλύτερο», καταλήγει ο Κάρστεν Μπρέσκι.

Διαβάστε
Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ Λαγκάρντ με θέμα την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Αναζητείται συνολική λύση για την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε