Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρόεδρος ΑΤΕ: “Θα έρθει και η μείωση αποδοχών – Μας ζητήθηκαν περικοπές έως 28%”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΑΤΕ ότι η τρόικα έχει ζητήσει περικοπές λειτουργικών εξόδων έως και 28%. Στο 1 δισ. η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως».

Το Φεβρουάριο ή στα τέλη Ιανουαρίου 2011 εκτιμάται ότι θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Θ. Πανταλάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9. Το ύψος της αύξησης του ΜΚ θα είναι 1 δισ. ευρώ και έχει εγκριθεί από την τρόικα και τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σε εξέλιξη με τους αναδόχους και τους συμβούλους.

Με τα 675 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν οι προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου και με τα υπόλοιπα θα αντιμετωπιστούν τα θέματα που προέκυψαν από τα stress-tests.

Ο Θ. Πανταλάκης τόνισε πως είναι ανοικτό το θέμα συνένωσης της ΑΤΕ με το τμήμα του Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά στα Δάνεια.

Επιβεβαίωσε δε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, η τρόικα ζητεί περικοπές λειτουργικών εξόδων 25-28% – κάτι που συνεπάγεται και μείωση αποδοχών- και εκποίηση όλων των επιχειρήσεων που δεν σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα για να απελευθερωθούν κεφάλαια και να δημιουργηθούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε