Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρόεδρος ΕΕ: “Η Ελλάδα λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα”

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)
“Είναι θέμα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος” η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το έλλειμμα της, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
Μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είπε ότι η χώρας μας αντιμετωπίζει “ουσιαστικές οικονομικές φορολογικές, δημοσιονομικές προκλήσεις και είναι θέμα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος να βελτιωθεί η κατάσταση και να απαντηθούν αυτά τα προβλήματα”.
 
Ωστόσο ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υποστήριξε ότι “το 2010 πρέπει να αρχίσει μία δημοσιονομική παγίωση και το έλλειμα πρέπει να φτάσει κάτω από το 10% το 2012”. Όσον αφορά στο Πρόγραμμα Σταθερότητας εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα και δήλωσε “σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει τα απαραίτητα μέτρα”. 

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι το έλλειμμα της χώρας είναι έλλειμμα αξιοπιστίας και εξήησε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας “είναι πρόγραμμα ριζικών και θεσμικών αλλαγών που εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να γίνουν”

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και τη χάραξη μιας συνολικής σταδιακής εξόδου των κρατών – μελών από αυτήν, ενόψει και του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου κορυφής που έχει συγκαλέσει ο κ. βαν Ρομπέι στις Βρυξέλλες στις 11 Φεβρουαρίου. Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν οι κλιματικές αλλαγές, η μετανάστευσης και οι διεύρυνση της Ε.Ε. με υποψήφια μέλη από τα Βαλκάνια.

 
Η συνάντηση βέβαια έγινε  υπό τους δυσμενέστερους όρους, μετά και τη νέα έκθεση της Κομισιόν για το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε