Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρόγραμμα στήριξης ύψους 65 εκατ. ευρώ

Από τη σημερινή συνάντηση της υπουργού Οικονομίας με την ΕΣΕΕ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι προωθείται νέο πρόγραμμα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στη συνάντηση που είχε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είπε ότι την Τετάρτη θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα διατεθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα “τρέξουν” τα νομοσχέδια την υπερχρέωση και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.  Τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο για τη ρευστότητα στην αγορά είναι η ρύθμιση των δανείων των ΜΜΕ, θέματα που σχετίζονται με αλλαγές στον Τειρεσία και την ανακοίνωση των νέων δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στον Τειρεσία η υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι “ο Τειρεσίας είναι βασικό εργαλείο που προστατεύει την αγορά από κακές πρακτικές αλλά δεν μπορεί να αποτελεί θηλιά, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τις καθιστά προβληματικές’’.

Ως προς το θέμα των προσφορών η Λούκα Κατσέλη ξεκαθάρισε ότι υπάρχει συμφωνία για να επανέλθει η απαγόρευση προσφορών πριν την περίοδο των εκπτώσεων και το θέμα εξετάζεται πριν υπάρξει σχετική απόφαση. Πάντως οι έμποροι ζήτησαν να μπορούν να γίνονται  εκπτώσεις δύο φορές το χρόνο και προσφορές μέχρι τέσσερις φορές κάθε χρόνο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε