Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Προπατορικό αμάρτημα το ευρώ, έρχεται η ομοσπονδιακή Ευρώπη»

«Προπατορικό αμάρτημα το ευρώ, έρχεται η ομοσπονδιακή Ευρώπη»

Αυτό υποστηρίζει ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θεωρώντας ότι είναι η εναλλακτική λύση στην οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη.

“Βρισκόμαστε προ ποιοτικών αλλαγών στην ΕΕ”, είπε ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάλο στο περιθώριο 24ωρης επίσκεψής του στη Λίμα του Περού, σημειώνοντας ότι οι επιλογές συγκλίνουν προς μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Ο Γκαρσία-Μαργκάλο δήλωσε πεπεισμένος ότι “βρισκόμαστε σε μια στιγμή επανίδρυσης της οικονομικής και νομισματικής ‘Ενωσης”.

Οι 17 χώρες της ευρωζώνης περνούν δύσκολες στιγμές, είπε ο Ισπανός υπουργός και υπογράμμισε ότι “το προπατορικό αμάρτημα της ευρωζώνης είναι ότι υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, αλλά όχι μια κεντρική τράπεζα που να λειτουργεί ως δανειστής”

Ο Γκαρσία-Μαργκάλο εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία μιας “οικονομικής κυβέρνησης ικανής να περιορίσει τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης”.

“Εάν υπάρχει μια τραπεζική και δημοσιονομική ένωση δεν θα υπάρχουν μακροοικονομικές ανισορροπίες που καθιστούν πιο δύσκολη τη συγκατοίκηση”, τόνισε και υπογράμμισε τη σημασία μιας “πολιτικής ολοκλήρωσης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλο χαστούκι! Η Moody’s υποβάθμισε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης

Η εμπιστοσύνη του Moody’s στη …Φινλανδία!

Μετά τη Βαλένθια υπό χρεοκοπία και η Καταλονία στην Ισπανία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε