Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 22 Αθήνα Αναλυτικά

Προσφυγή κατά του μνημονίου από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Προσφυγή κατά του μνημονίου από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.09.2010 | 16:55
Πρώτη δημοσίευση: 08.09.2010 | 16:55

Τις επόμενες ημέρες το συνδικάτο θα καταθέσει προσφυγή και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Στη δικαιοσύνη κατά του μνημονίου και της μείωσης των μισθών προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του μνημονίου ως αντισυνταγματικού και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράνομη, όπως επισημαίνει, μείωση μισθών και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
 
Τις επόμενες ημέρες το συνδικάτο θα καταθέσει προσφυγή και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας "για την καταστρατήγηση και την ωμή παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας".

Τη νομική υποστήριξη της ΓΕΝΟΠ έχουν αναλάβει οι κ.κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Λουκάς Αποστολίδης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

"Η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη είναι συνειδητή επιλογή για την υπεράσπιση των όσων με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ. "Για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, προσθέτει, οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook