Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρόστιμα 3,5 δισ.-Θα τα εισπράξουν;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι μάλλον καιρός να αρχίσουν να μπαίνουν ερωτήματα που αφορούν στη νέα πραγματικότητα που ξεκινάει για όλους μας με το Μνημόνιο νούμερο 3

Με βάση τη νέα συμφωνία Κυβέρνησης-Τρόικας για τις επόμενες δόσεις του δανείου μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πρέπει να έχουμε βρει ως Κράτος 12,5 δισ. ευρώ.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές οι οποίες οι οποίες ίσως οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κλπ.
Ιδού λοιπόν μια λεπτομέρεια. Μέσα στο 2010 το ΣΔΟΕ έκανε ελέγχους και ανακάλυψε χιλιάδες επιχειρήσεις που έκαναν παραβάσεις και “έριξε” πρόστιμα ύψους 3,5δισ. Ευρώ.
Με λίγα λόγια τα χρωστούμενα στο Κράτος ξεπέρασαν τα 37 δισ. ποσό τριπλάσιο από αυτό που έχουμε ανάγκη για να εξασφαλίσουμε τις δόσεις του δανείου.
Πριν “πέσουν” αυτά τα πρόστιμα τα χρωστούμε ανείσπρακτα χρέη του Δημοσίου είχαν οδηγήσει τον Πρωθυπουργό στη φράση “λεφτά υπάρχουν” μετά ο ίδιος ανακάλυψε ότι αδυνατεί η Κυβέρνησή του, όπως όλες οι προηγούμενες να τα εισπράξει, και έτσι ξεκίνησε η σειρά των Μνημονίων (1,2 και τώρα το 3ο).
Αυτά τα νέα πρόστιμα θα εισπραχθούν ή απλά θα συνεχίσουν να μπαίνουν φόροι έμμεσοι και άμεσοι τους οποίους πληρώνουν τα συνήθη … θύματα;
Η απάντηση είναι μάλλον γνωστή σε όλους, αν αναλογιστεί κανείς ότι και η επίσπευση των διαδικασιών για τις οικονομικές δίκες είναι ακόμη σε επίπεδο… σκέψης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε