Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προθεσμίες και ''απειλές'' για τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Προθεσμίες και ''απειλές'' για τις καταθέσεις στο εξωτερικό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.09.2011 | 23:40
Πρώτη δημοσίευση: 23.09.2011 | 16:00

Διαβάστε μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν τα εμβάσματα στο εξωτερικό για τα οποία το υπουργείο Οικονομικών, που μπορεί πια να ανοίγει λογαριασμούς, υπόσχεται-απειλεί με ελέγχους και βαριές ποινές.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι τράπεζες να δώσουν πληροφορίες για τα εμβάσματα εξωτερικού, όσον αφορά το έτος 2009, ενώ έως τις 30 Οκτωβρίου για τις καταθέσεις που μετακινήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και καταθέσεις στην Ελβετία, είτε είναι σε ευρώ είτε σε άλλο νόμισμα.

Για τα φετινά κεφάλαια που μετακινήθηκαν η καταληκτική ημερομηνία είναι 15 Ιανουαρίου του 2012.

Όπως ενημέρωσε την Βουλή ο κ. Οικονόμου, στις 14 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ το οποίο επικυρώνει την απόφαση που έχει πάρει το υπουργείο Οικονομικών να μπορεί να ανοίγει λογαριασμούς μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν τα εμβάσματα.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε σύσταση σε «όποιον αισθάνεται ότι έχει κάποιο κενό, παράλειψη, ή ανησυχία στη σχέση του με τις φορολογικές αρχές» να φροντίσει το ταχύτερο δυνατό να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του και να ζητήσει τις δέουσες πληροφορίες για τις υποχρεώσεις του το ταχύτερο δυνατό για να απαλλάξει και τις αρχές από τους αναπόφευκτους ελέγχους και τον εαυτό του από τις βαριές ποινές.

Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο