Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώτη προσφυγή κατά του «κουρέματος»

Πρώτη προσφυγή κατά του «κουρέματος»

Δυο ομολογιούχοι του δημοσίου έκαναν το πρώτο βήμα και προσέφυγαν στο ΣτΕ. Και αναμένεται να ακολουθήσει… τσουνάμι προσφυγών.

Η πρώτη αίτηση ακύρωσης κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους κατατέθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την κατέθεσαν ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Π. Λαζαράτος και ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος.

Οι δυο ομολογιούχοι ζητούν με την προσφυγή τους να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.

Επισημαίνουν ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύουν την περιουσία και του άρθρο 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

Αναμένεται η κατάθεση πρόσθετων λόγων και σχετικών υπομνημάτων. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει εάν θα εισάγει απευθείας την υπόθεση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπρωξίδι μεταξύ ιδιωτών ομολογιούχων και ΜΑΤ στο Υπ.Οικονομικών – VIDEO

Κούρεψαν τελείως τις ελπίδες των μικροκαταθετών – Παπαδήμος: Καμμία εξαίρεση στο κούρεμα των ομολόγων

”Αποφεύγουμε τα ελληνικά ομόλογα γιατί έρχεται νέο κούρεμα”

Στα 20,27 δις ευρώ η έως τώρα συμμετοχή στο κούρεμα ”ξένων” ομολόγων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε