Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με πάνω από 1.660 υποκαταστήματα η Πειραιώς

Πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με πάνω από 1.660 υποκαταστήματα η Πειραιώς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.03.2013 | 15:02
Πρώτη δημοσίευση: 26.03.2013 | 15:02

Την πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό των καταστημάτων του, που ξεπερνούν τα 1.660, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο ανήκει και η Eurobank, αποτελεί πλέον ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με ρεκόρ εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Με βάση τα οικονομικά του μεγέθη ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Τράπεζα, με το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ, χορηγήσεις δανείων 70 δισ. ευρώ και καταθέσεις άνω των 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.000.

Με την απόκτηση των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς ανεβάζει τον αριθμό των εξαγορών, συγχωνεύσεων και απορροφήσεων που έχει πραγματοποιήσει υπό την ηγεσία του Μιχάλη Σάλλα στο «τιμόνι» του ομίλου σε 15.

Ιστορικές και μεγάλες σε μέγεθος τράπεζες, όπως η ΕΤΒΑ που συνέβαλε σημαντικά στη σύγχρονη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (το υγιές κομμάτι της) εντάχθηκαν στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με άλλες μικρότερες αλλά δυναμικές ιδιωτικές ή δημόσιες τράπεζες, όπως η Xios Bank, η Τράπεζα Μακεδονίας- Θράκης και πρόσφατα η Geniki Bank από τον γαλλικό όμιλο της Societe Generale.

Επιπλέον ο όμιλος Πειραιώς έχει συμφωνήσει με τον πορτογαλικό όμιλο Millenium την εξαγορά της θυγατρικής του στην Ελλάδα, συναλλαγή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, προσεγγίζοντας έτσι τα 1.900 καταστήματα στην Ελλάδα, υπερδιπλάσια από αυτά του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με τις Κυπριακές τράπεζες - Ανοικτά αύριο τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα!
 

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων

Ο εκβιασμός πέρασε – Δίνει χρήματα στην Κύπρο η ΕΚΤ

Η Fitch υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

Στάση πληρωμών στην Κύπρο! Εργοδότες: Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορούμε να πληρώσουμε τίποτα και κανέναν!


Θέλουν να "βάλουν χέρι" στις καταθέσεις όλης της ευρωζώνης; Δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση Νταϊσενμπλουμ

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο