Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup - Επέστρεψε στην ανάπτυξη η ιρλανδική οικονομία

Προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup - Επέστρεψε στην ανάπτυξη η ιρλανδική οικονομία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2010 | 15:00
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2010 | 14:44

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κατάληξη το ''κούρεμα'' επί του κρατικού χρέους, προβλέπει η Citigroup στους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011.
 

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Citigroup προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι «βασικό ρίσκο» και αναφέρει ότι «σύμφωνα με την άποψή μας, η κρίση θα προχωρήσει πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, και θα συμπεριλάβει την Πορτογαλία. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, καταλήγοντας σε haircut του κρατικού της χρέους».
 
Την ίδια ώρα η ιρλανδική οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης αφού στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκενεται κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
 
«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης, καθοδηγούμενη από τις εξαγωγές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπράιαν Λένιχαν.
 
Σύμφωνα με την ιρλανδική στατιστική υπηρεσία, η ανάκαμψη της οικονομίας αποδίδεται κυρίως στη βιομηχανία.   Διαδώστε αυτό το άρθρο