Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου στα 90 δολάρια

Η εκτίμηση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που γίνεται από μέλη του ΟΠΕΚ, που προσδοκούν τιμές υψηλότερες από το εύρος των 70-80 δολαρίων.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φθάσουν στα 90 δολάρια το βαρέλι χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία, εφόσον συνεχιστεί η ανάκαμψη, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίων του Ισημερινού, Γουίλσον Πάστορ, συντασσόμενος με άλλους παραγωγούς που αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τιμές πρέπει να ανέβουν.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ δύο εβδομάδες πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ, στην οποία δεν αναμένεται ότι θα αποφασιστούν αλλαγές στις ποσοστώσεις παραγωγής, ο Γουίλσον Πάστορ, δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή του η τιμή του αργού θα παραμείνει μεταξύ 75 και 85 δολαρίων το βαρέλι για τον επόμενο χρόνο, εύρος που χαρακτήρισε “άνετο” για τους καταναλωτές.

“Εάν η διεθνής οικονομία αναπτύσσεται με δυναμικό ρυθμό, θα μπορούσε η τιμή των 90 δολαρίων να είναι ανεκτή”, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίων του Ισημερινού.

Η εκτίμηση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που γίνεται από μέλη του ΟΠΕΚ, που προσδοκούν τιμές υψηλότερες από το εύρος των 70-80 δολαρίων, των τελευταίων δύο ετών. Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίων, Αλί αλ-Ναϊμι προκάλεσε συζητήσεις όταν δήλωσε ότι οι καταναλωτές μπορούν να αντέξουν μία τιμή που θα φθάσει στα 90 δολάρια.

Ο Πάστορ, που ασκεί χρέη προέδρου του ΟΠΕΚ αυτή τη χρονιά, δήλωσε στο Ρόιτερ ότι δεν βλέπει να αλλάζει η πολιτική του οργανισμού στην επικείμενη σύνοδο της 11ης Δεκεμβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε