Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρόβλημα με την καταβολή της 2ης δόσης της έκτακτης εισφοράς

Η απεργία στο ΚΕΠΥΟ πάγωσε τα ειδοποιητήρια για τη 2η δόση που όμως πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ενα απίστευτο μπάχαλο ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν πληρώσει τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς, ασχέτως αν έχουν λάβει ή όχι το ειδοποιητήριο της εφορίας.

Λόγω της απεργίας στο ΚΕΠΥΟ μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί κανένα ειδοποιητήριο και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega εξετάζονται διάφοροι τρόποι ωστε να γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης, είτε στις τράπεζες είτε στις εφορίες.

Εξετάζεται όσοι είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο ίντερνετ να μπορούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα να εκτυπώσουν το σημείωμα της δευτερης δόσης και να το εξοφλήσουν σε τράπεζες ή εφορίες ή να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν αποδεικτικό απο την πληρωμή της πρώτης δόσης να το χρησιμοποιήσουν ωστε να πληρώσουν και τη δευτερη δόση, καθώς οι δόσεις είναι ισόποσες. Επίσης, σύμφωνα με το Μεga που επικαλείται το ΚΕΠΥΟ, έχει ζητηθεί παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για να σταλούν τα ειδοποιητήρια.

Ολα αυτά την ώρα που 900.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε το εκκαθαριστικό της δήλωσης, ούτε την εισφορά. Το ερώτημα είναι αν θα τους επιβληθούν προσαυξήσεις παρά το γεγονός οτι υπαίτιες της καθυστέρησης είναι οι εφορίες.

Συνολικά η εισφορά έχει σταλεί σε 2,3 εκατ. φορολογούμενους εκ των οποίων το 1,3 πλήρωσε εφάπαξ γιατί ήταν μέχρι 300 ευρώ ένω άλλοι 300.000 πλήρωσαν κι αυτοί εφάπαξ παρότι η εισφορά ήταν πάνω απο 300 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε